• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zulte Waregem verkoopt Meïté aan Monaco

  Monaco is blij met zijn aanwinst.

  Monaco heeft Soualiho Meïté losgeweekt bij Zulte Waregem. De 23-jarige Franse middenvelder ligt tot 2022 vast bij de Franse kampioen.

  Meïté genoot zijn opleiding in het jeugdcentrum van Auxerre, waarmee hij op zijn 17e debuteerde in de Franse eerste klasse. Daarna volgde een transfer naar Rijsel en één naar Waregem, waar de jeugdinternational helemaal ontbolsterde.

  Het afgelopen seizoen ontpopte Meïté zich tot sterkhouder van Essevee. Hij speelde een belangrijke rol in de bekerwinst en de play off 1-deelname van de club. Hij veroverde de meeste ballen (370) en won het meeste duels (295) van iedereen in de Belgische competitie.

  "Een eer"

  "Het is een eer om bij een grote club als Monaco terecht te kunnen", zegt Meïté. "Hier kun je in uitstekende omstandigheden voetballen. Ik kom in een technische ploeg met veel snelheid terecht. Trainer Jardim heeft de teamgeest aangescherpt. Ik sta te popelen om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen."

  Tweet: