• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wie Francky Dury wil losweken, moet 3,3 miljoen euro betalen

  "Gezien mijn langdurige contract is die afkoopsom logisch."

  In een interview met Het Laatste Nieuws zegt Franky Dury dat er een afkoopsom van 3,3 miljoen euro op zijn hoofd plakt. Zulte Waregem wil er op die manier alles aan doen om zijn succestrainer niet zonder slag of stoot aan een andere club kwijt te spelen.

  De reporter van Het Laatste Nieuws opent zijn vraaggesprek met Dury met de stelling dat Dury de topkandidaat was om Michel Preud'homme op te volgen als trainer van Club Brugge.

  "Sommigen zeggen dat het het ideale moment was om een stap hogerop te zetten, maar zo denk ik niet. Ik was gecharmeerd door de interesse van Club, maar ik had niet de absolute drang om Zulte Waregem te verlaten", zegt Dury.

  "Met durven heeft dat niks te maken. Toen Club zijn interesse liet blijken, heb ik meerdere gesprekken gevoerd met onze sterke man Tony Beeuwsaert. Hij heeft veel geïnvesteerd in de club en wilde me absoluut houden. Ik vond het niet het moment om cavalier seul te spelen."

  Dury genoot ook interesse van Saint-Etienne. "Dat was concreet. Zelfs toen Zulte Waregem bekendmaakte dat ik niet zou vertrekken, bleven de Fransen contact opnemen. Maar nogmaals: het kon deze zomer echt niet."

  Het helpt natuurlijk niet dat u 3,3 miljoen euro moet kosten, werpt de journalisten van HLN Dury voor de voeten. Dury: "Ik ben verrast dat je dat weet. Ik snap dat die afkoopsom afschrikt, ook al is ze degressief (ze wordt kleiner naarmate zijn contract bij Essevee vordert, red), maar gezien mijn langdurige contract is ze logisch."

  "Hopelijk komt het goed met Leye"

  Met het vertrek van Lerager en Meïté is Zulte Waregem al wel twee belangrijke pionnen kwijt volgend seizoen. Intussen dreigt ook Mbaye Leye ermee de club te verlaten. Dury: "De transfers van de eerste twee waren ingecalculeerd. Iedereen is er beter van geworden."

  "Maar het dossier van Leye baart me meer zorgen. Leye wil de garantie dat hij na zijn carrière kan toetreden tot de sportieve staf. Maar ik kan en wil mijn huidige assistenten niet zomaar aan de kant schuiven. Daarom heb ik hem één seizoen extra voorgesteld tegen dezelfde financiële voorwaarden en wil ik hem daarna een functie bezorgen bij de jeugd. Hopelijk komt het goed, want met hem zou ik niet alleen mijn aanvoerder en verlengstuk verliezen, maar ook mijn beste spits", besluit Dury in HLN.

  Tweet: