• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Camera op Heynen tijdens verhit slot: "Als je dit doet, dien ik klacht in"

  Een emotionele Vital Heynen in de eindfase tegen Canada.

  Sporza zette tijdens de volleybalinterland België-Canada de hele tijd een camera op bondscoach Vital Heynen. Dat leverde schitterende, emotionele beelden op, zeker tijdens de controversiële slotfase. "Ik ben zoals ik ben", zei Heynen achteraf. "Het gaat er soms hard tegenaan."

  De poppen gingen aan het dansen bij 13-9 voor Canada in de 5e set. De scheidsrechter floot een netfout voor de Canadezen, maar die vochten deze beslissing aan met een video challenge. Na lang wachten kon die geen uitsluitsel brengen. Punt opnieuw spelen, zo beslisten de refs, maar dat was buiten een uitzinnige Vital Heynen gerekend.

  België en Heynen wonnen het pleit, maar verloren niet veel later toch de match. Achteraf toonde de bondscoach zich toch ook van zijn sportieve kant. Wanneer de Canadese aanvoerder tijdens een interview werd uitgefloten, legde hij het publiek het zwijgen op.

  Heynen over experiment: "Ik dacht: ik ga me hier niet inhouden"

  Wat vond Vital Heynen zelf van het experiment met de camera op zijn neus? "Het was volgens mij soms wel pittig. Ik heb wel aan het microfoontje gedacht, maar ik dacht: ik ga me toch niet inhouden. Ik ben zoals ik ben. Dan gaat het er soms hard tegenaan. Als de scheidsrechters dan foute, idiote beslissingen nemen... Maar we hebben niet verloren door de scheidsrechters, maar door onszelf."

  "Misschien moet ik de volgende keer ook een bril opzetten. Zodat de mensen ook kunnen zien wat een coach ziet tijdens de match. Dat komt er nog wel aan."

  VIDEO: Herbeleef de controverse in het slot samen met Vital Heynen

  Video player inladen ...