• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Twee ex-spelers van Utrecht worden samen trainer van Sporting Hasselt

  Hans Somers als Utrecht-speler in duel met Rune Lange van Club Brugge.

  Sporting Hasselt heeft zijn nieuwe trainersduo voor komend seizoen gepresenteerd. Met Hans Somers en Jan Wuytens tovert de amateurclub twee bekende namen uit haar hoge hoed.

  Sporting Hasselt degradeerde enkele weken geleden van de eerste naar de tweede amateurdivisie, maar blijft niet bij de pakken zitten. Op Facebook heeft de club haar nieuwe trainersduo voorgesteld. Met Hans Somers en Jan Wuytens zijn dat twee ex-spelers van FC Utrecht. Het wordt hun eerste trainersklus.

  Hans Somers was als speler actief bij Lierse (1996-2001), Trabzonspor (2001-2004) en FC Utrecht (2004-2010). Na een titel (1997) en beker (1999) op het Lisp veroverde de middenvelder ook in Turkije twee bekers (2003 en 2004). Bij Utrecht vulde hij zijn palmares met een Johan Cruijff Schaal (2004). 

  Jan Wuytens doorliep de jeugdopleiding van PSV en debuteerde in de Eredivisie bij Heracles (2005-2009). Daarna volgden passages bij FC Utrecht (2009-2013) en AZ (2013-2016). Het voorbije seizoen probeerde de 32-jarige Wuytens tevergeefs een club op het hoogste niveau te vinden.

  Somers wordt hoofdtrainer, Wuytens wordt zijn rechterhand. "We hopen er een bruisend en fantastisch seizoen van te maken", zegt Somers aan de supporters van Hasselt.

  Somers en Wuytens stellen zich kort voor: