• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nabil Dirar tekent voor drie seizoenen bij Fenerbahçe

  Dirar voelt zich prettig bij zijn transfer.

  Monaco is een afgesloten hoofdstuk voor Nabil Dirar. De Belgische Marokkaan is voor 4,5 miljoen euro verpatst aan de Turkse topclub Fenerbahçe.

  De 31-jarige Dirar heeft vijf seizoenen het shirt van Monaco gedragen. In totaal kwam hij in 187 wedstrijden in actie. De hoogtepunten in al die jaren waren de titels in de Franse tweede (2013) en eerste klasse (2017).

  Afgelopen seizoen kwam Dirar in de competitie wel maar een keer of 18 in actie bij de Monegasken. Het was tijd om andere lucht op te snuiven en dat doet de rechterflankspeler nu dus. Bij Fenerbahçe hoopt de voormalige speler van Diegem, Westerlo en Club Brugge weer meer speelkansen te krijgen.

  Fenerbahçe, dat afgelopen seizoen derde eindigde in de Turkse competitie, plukte eerder deze week ook al Mathieu Valbuena weg bij Lyon.

  Opvolger van Advocaat is man van het huis

  Fenerbahçe heeft gisteren overigens een nieuwe trainer gevonden. De keuze is gevallen op de 52-jarige Aykut Kocaman. Kocaman is een ex-speler (1988-1996) en T1 (2010-2013) van de club. Hij neemt het roer over van Dick Advocaat, die bondscoach van Nederland geworden is.

  Kocaman verlaat Konayspor, dat afgelopen seizoen in de groepsfase van de Europa League twee keer het onderspit moest delven tegen AA Gent (2-0 en 0-1). In de competitie eindigde hij met de provincieploeg op de negende stek, maar hij won wel de beker.

  Tweets: