• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gonçalves houdt De Plus van eerste profzege op La Gileppe: "Goed gerecupereerd na de Giro"

  Voor Gonçalves (archief) is het de eerste zege van het seizoen.

  José Gonçalves heeft de vierde rit in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Portugees van Katjoesja klopte onze landgenoot Laurens De Plus (Quick-Step) in een sprint met z'n tweeën na een loodzware Ardennenrit. Gonçalves is ook de nieuwe leider, voor Roglic en De Plus.

  De renners kregen vandaag enkele beklimmingen uit Luik-Bastenaken-Luik te verwerken, met onder meer de loodzware La Redoute. 

  Het peloton brak in de beginfase van de rit meteen in stukken en brokken. Zeven renners kozen het hazenpad, met daarbij onder meer veldrijders Quinten Hermans en Daan Soete (Telenet Fidea Lions).

  Het zevental kreeg onderweg het gezelschap van De Plus (Quick-Step), Gonçalves (Katjoesja), Ten Dam (Sunweb) en Ligthart (Roompot).

  Op 30 kilometer van het einde trokken De Plus en Gonçalves door. Niemand volgde en onder hun tweetjes vochten ze voor de zege op de stuwdam van La Gileppe. De Portugees vloerde De Plus in de sprint en is ook de nieuwe leider, voor Roglic en De Plus.

  De Plus: "Ik was de sterkste man van de wedstrijd"

  Laurens De Plus kwam op La Gilippe dus dicht bij zijn eerste overwinning bij de profs, maar het mocht net niet zijn voor onze landgenoot. "Ik wou van bij de start voor de zege gaan. Ik wist dat ik een kans had op de overwinning in deze rit."

  "Van bij de start voelden mijn benen heel goed. Op La Redoute probeerde ik het een eerste keer, maar niemand volgde. Daarna pikten met Ligthart en Ten Dam twee supersterke renners aan. Ik voelde dat ik de sterkste was van dat groepje, maar we zaten nog altijd op 80km van de finishlijn."

  "Roglic kwam opnieuw aansluiten en toen Gonçalves ging, ben ik meegegaan. We reden door tot op het einde, maar jammer genoeg kon ik niet winnen. Finishen is niet mijn ding. Ik heb geen sprint in huis, maar ik mag zeker niet ontevreden zijn. Ik trapte enorme waardes en dat stemt mij tevreden na de Giro."

  "Veel renners zijn niet goed gerecupereerd na de Ronde van Italië, bij mij is dat gelukkig niet het geval. Ik was de sterkste man van de wedstrijd en dat weet iedereen ook wel, denk ik."

  Uitslag rit 4:

  1. José Gonçalves (Por) - 187km in 4u39'47"
  2. Laurens De Plus - op 6"
  3. Primoz Roglic (Slo) - 22"
  4. Maxime Vantomme 
  5. Kragh Andersen (Den) - 24"
  6. Thomas Sprengers 
  7. Alex Kirsch (Lux)
  8. Toon Aerts
  9. Florian Sénéchal (Fra)
  10. Jasper de Laat (Ned)

  Stand na rit 4:

  1. José Gonçalves (Por) in 14u18'07"
  2. Primoz Roglic (Slo) - op 8"
  3. Laurens De Plus - 10"
  4. Maximilian Schachmann (Dui) - 17"
  5. Kragh Andersen (Den) - 21"
  6. Toon Aerts - 27"
  7. Jasper De Buyst - 34"
  8. Maxime Vantomme - 37"
  9. Alex Kirsch (Lux) - 40"
  10. Oscar Riesebeek (Ned) - 42"