• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flipkens wint met een Slovaakse het dubbeltoernooi in Rosmalen

  Flipkens en Cibulkova vieren.

  Kirsten Flipkens en Dominika Cibulkova hebben de dubbeltitel veroverd op het gras van Rosmalen. In de finale versloegen de Belgische en de Slovaakse de Nederlandse vrouwen Kiki Bertens en Demi Schuurs.

  Flipkens en Cibulkova haalden het na 1 uur en 27 minuten met een supertiebreak. De score: 4-6, 6-4 en 10/6.

  In het enkelspel werd Flipkens, de nummer 75 op de WTA-ranking, woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het Ricoh Open. Ze ging met 3-6, 6-1 en 6-2 onderuit tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA-49).

  Kirsten Flipkens telt nu 2 WTA-titels in het dubbel op haar erelijst. In september 2016 pakte ze samen met de Zweedse Johanna Larsson de eindzege in het Zuid-Koreaanse Seoel (hardcourt). Met diezelfde Larsson verloor Flipkens eind mei de finale van het toernooi in Nürnberg (gravel).

  Voor de 28-jarige Cibulkova, momenteel nummer 6 van de wereld in het enkelspel, is het de eerste dubbeltitel op WTA-niveau. Ze won wel al 8 individuele WTA-titels.