• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Beerschot Wilrijk trekt Roda-aanvoerder Tom Van Hyfte aan

  Tom Van Hyfte was aanvoerder bij Roda JC.

  Bij Beerschot Wilrijk zijn ze zich aan het wapenen voor 1e klasse B. Met Tom Van Hyfte haalt de Antwerpse club een speler binnen die gepokt en gemazeld is in Nederland. Van Hyfte was de voorbije 3 seizoenen actief bij Roda JC, waar hij afgelopen jaar aanvoerder was.

  Tom Van Hyfte heeft er een bijzonder parcours opzitten. Hij schopte het van tweedeklasser Hamme tot bij MVV en uiteindelijk Roda JC, waarmee hij de afgelopen 2 seizoenen in de Nederlandse Eredivisie speelde.

  Maar nu keert de 31-jarige Van Hyfte na 8 jaar Nederland terug naar België. "Voor KFCO Beerschot Wilrijk is Tom Van Hyfte een aanwinst met hoofdletter A. Hij moet op korte termijn uitgroeien tot een sterke, ervaren pion op het Kielse middenveld."

  Van Hyfte is al de vierde aanwinst voor de kampioen van de hoogste amateurklasse. Ook de Braziliaan Octavio, ex-Manchester United-jeugdproduct Charni Ekangamene en Karim Essikal penden een contract bij de fusieclub.