• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  19-jarige judoka Jorre Verstraeten neemt brons mee van GP in Mexico

  Jorre Verstraeten sloot al zijn winnende kampen af met ippon.

  Jorre Verstraeten heeft in Mexico bewezen dat hij een van de coming men is van het Belgische judo. Verstraeten, die eigenlijk nog junior is, veroverde voor het eerst een medaille op een internationaal toernooi voor senioren.

  De 19-jarige Jorre Verstraeten staat net in de top 100 van zijn gewichtsklasse (-60 kg), maar in Cancun (Mex) bewees hij dat hij ook tegen hoger geplaatste judoka's zijn mannetje kan staan.

  Sterker nog, Verstraeten sloot al zijn winnende kampen af met ippon. In de wedstrijd om het brons tegen de Israëlier Daniel Ben David (WR-49) had hij daarvoor wel een verlenging nodig.

  Enkel tegen de 8 jaar oudere Braziliaan Phelipe Pelim was het gebrek aan ervaring en ook kracht bij Verstraeten nog duidelijk. Pelim, die uiteindelijk de finale zou verliezen, smeerde hem twee waza-ari's aan.

  Andere Belgen minder succesvol

  Ook Senne Wyns, Adlan Katchikaev en Joran Schildermans kwamen vrijdag in actie in Cancun. Wyns moest uiteindelijk vrede nemen met de 7e plaats, Katchikaev en Schildermans verloren respectievelijk hun eerste en tweede duel.