• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tweedehands.eu: deze topspelers kunnen gratis afgehaald worden

  Waar ligt de toekomst van deze 11 spelers?

  De transfermarkt draait dezer dagen weer op volle toeren, maar voor sommige aantrekkelijke spelers hoeven clubs hun portefeuille zelfs niet boven te halen. Ontdek hier een Europees topelftal van vrije vogels.

  Doelman

  Draagt Iker Casillas volgend seizoen nog het truitje van Porto? Het contract van de 36-jarige doelman bij de Portugese club loopt eind deze maand af. De Spaanse recordinternational aast misschien wel op een laatste (lucratief) contract.

  Verdediging

  Manchester City is de hofleverancier in dit elftal. In de defensie heeft de club twee spelers "gedropt": voor Bacary Sagna (34) en Gaël Clichy (31) is het verhaal bij de club van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne voorbij. Waar ligt de toekomst van de Franse flankspelers?

  Het centrale duo wordt door twee beenharde spelers gevormd. Na 10 jaar verlaat Pepe (34) Real Madrid. De Portugees kreeg een verlenging van één jaar aangeboden, maar ging niet in op dat voorstel. "Ik besliste in januari al om te vertrekken, toen ik zag dat het voorstel van de club niet ideaal was voor mij."

  Ook Chelsea neemt afscheid van een clubicoon: John Terry (36). De aanvoerder debuteerde er in 1998, maar past niet meer in de plannen van Antonio Conte. "Ik wil blijven spelen en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging", liet hij in zijn afscheidsboodschap bij Chelsea weten. De Engelse tweedeklasser Birmingham is alvast zeer geïnteresseerd.

  Middenveld

  Twee defensieve middenvelders hebben een plaats in dit elftal afgedwongen. Lucas Leiva (30) heeft een indrukwekkende staat van dienst bij Liverpool, maar lijkt na 10 jaar andere oorden te moeten opzoeken. Galatasaray trekt al een tijdje aan zijn mouw.

  Er komt ook een einde aan het tijdperk van Tiago (36) bij Atletico Madrid. De Portugees heeft zelf zijn afscheid aangekondigd. "Hier verlengen is geen optie. Ik voel dat ik niet hetzelfde niveau als mijn ploegmaats haal. Ik kan mijn carrière op een lager niveau beëindigen", zegt de middenvelder, die 227 matchen voor Atletico speelde.

  Jesus Navas (31) kon bij Manchester City te weinig een basisplaats afdwingen, maar heeft in dit elftal wel een stek verdiend. De Spaanse winger hoefde op geen genade van Pep Guardiola te rekenen. "Het was een genoegen om met Jesus te werken, maar ik wens hem veel succes bij zijn volgende club", zei Guardiola.

  Aanval

  De driehoek voorin oogt zeer indrukwekkend. Zlatan Ibrahimovic (35) herstelt van een zware knieblessure en kreeg van Manchester United geen nieuw contract. Is dat een voorlopige of definitieve beslissing van United? Vooral LA Galaxy staat te springen om de Zweed naar de VS te halen.

  Ook de plannen van Fernando Torres (33) zijn nog niet duidelijk. De Spanjaard kreeg vorig jaar een contractverlenging van één seizoen en heeft een vrij degelijk jaar achter de rug. Torres weigerde alvast een transfer naar Mexico en blijft misschien wel nog een jaartje bij Atletico, dat nog tot januari met een transferverbod rekening moet houden.

  Mario Balotelli (26) is de vreemde eend in de bijt: de Italiaanse bad boy is de enige twintiger in het gezelschap. Balotelli kon bij Nice zijn carrière afgelopen seizoen herlanceren, maar flirt met clubs uit Spanje en Turkije. Een nieuw contract bij Nice valt overigens niet uit te sluiten: "Ik hoop dat we weer samen kunnen komen. Dat zal de toekomst ons vertellen", richtte Balotelli zich op Instagram aan de fans van Nice.