• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tennisster wordt bedreigd: "Ik hoop dat iemand je met twee kogels vermoordt"

  "Ik ben er inmiddels aan gewend", zegt de Nederlandse tennisster.

  De Nederlandse tennisster Richèl Hogenkamp heeft een opmerkelijk bericht gedeeld op Twitter. Hogenkamp verloor gisteren haar wedstrijd op het WTA-toernooi van Rosmalen en ontving daarna wansmakelijke bedreigingen.

  "Als ik je vind, dan breek ik je benen"

  Richèl Hogenkamp verloor gisteren van de Kroatische Ana Konjuh in drie sets in de achtste finales van het WTA-toernooi van Rosmalen. Een vermoedelijke gokker kon niet lachen met die nederlaag en stuurde de Nederlandse tennisster een bericht.

  "Ik hoop dat iedereen in je familie sterft aan hersenkanker. Ik hoop dat iemand je met twee kogels vermoordt. Als ik je ooit vind, zal ik jouw benen breken. Je bent de lelijkste persoon die ik ooit heb gezien", was de boodschap van het bericht.

  Hogenkamp deelde de foto op Twitter

  "Niet de eerste keer, wel een extreem geval"

  "Het is heel slecht, maar ik ben er inmiddels aan gewend", zei Hogenkamp vrijdag aan Omroep Gelderland. "Het is zeker niet de eerste keer dat het gebeurt, maar wel één van de extremere gevallen. Daarom heb ik het gedeeld op Twitter."

  Hogenkamp zei dat ze deze bedreiging zal rapporteren bij de WTA. "Ik weet niet of er dan nog iets mee gebeurt. Bedreigingen zijn vaak anoniem. Sommige figuren beseffen niet wat voor woorden ze eruit gooien op dat moment."

  "Het is ook echt niet zo dat ik er wakker van lig. Ik sta daar wel boven. Het is niet prettig, maar het zijn toch vaak gefrustreerde thuiszitters die de hele dag thuis achter hun computer zitten."