• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Staat het huwelijk tussen Conte en Chelsea op springen?

  Conte leidde Chelsea in zijn eerste seizoen als trainer naar de titel.

  Engelse en Italiaanse media menen te weten dat er een serieuze haar in de boter zit tussen Antonio Conte en Chelsea. Beide partijen zouden zich ergeren aan elkaar en Conte bewees in het verleden al niet terug te schrikken om zelf op te stappen.

  Volgens de Gazzetta dello Sport is Chelsea niet opgezet met de beruchte sms die Conte stuurde naar spits Diego Costa. Daarin liet de trainer van Chelsea zijn speler weten dat hij niet in zijn plannen past voor volgend seizoen.

  Maar ook Conte zou zich ergeren. De Italiaan verwacht een veel agressiever transferbeleid van zijn club. In de eerste plaats om een hoofdrol te kunnen spelen in de Champions League.

  De Engelse krant Daily Record beweert dat Conte vindt dat hij dat verdient nadat verschillende transfertargets niet werden gehaald in de afgelopen twee transferperiodes. Conte zou ook een directe communicatielijn met eigenaar Roman Abramovitsj eisen.

  Conte stapte eerder al op na het behalen van de titel

  Het verleden van Conte doet vermoeden dat het niet ondenkbaar is dat hij zelf zou opstappen in Londen. Na het seizoen 2013-2014 stapte hij onverwacht op bij Juventus, waarmee hij nochtans kampioen was geworden, maar werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Onenigheid over het transferbeleid werd toen gezien als de belangrijkste reden voor zijn vertrek.