• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sebastien Pocognoli trekt opnieuw het shirt van Standard aan

  Pocognoli is geen onbekende in Luik.

  Standard heeft een eerste grote transfer aangekondigd. Ex-Rode Duivel Pocognoli verlaat zijn Engelse club West Bromwich Albion en keert terug naar de club. De verdediger was ook tussen 2010 en 2012 al te bewonderen in Luik. "Hij wou graag terugkeren naar de club van zijn hart."

  Nu Standard met Ricardo Sa Pinto een nieuwe trainer gevonden heeft, kan het zich richten op de spelersgroep voor volgend seizoen. De Luikse club heeft nu zijn eerste grote zomertransfer binnengehaald.

  Sebastien Pocognoli voetbalt komend seizoen weer voor Standard. De verdediger genoot zijn opleiding bij de club, maar trok daarna naar Genk. Tijdens zijn periode bij AZ in Nederland werd hij ook een eerste keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Hij verzamelde 13 caps.

  In 2010 keerde hij al een eerste keer terug naar Luik. Maar na twee seizoenen koos hij voor een buitenlands avontuur. Hij speelde een seizoen bij Hannover en trok dan naar West Bromwich Albion.

  Daar raakte hij een beetje op een zijspoor. De Belg werd afgelopen seizoen dan ook uitgeleend aan tweedeklasser Brighton & Hove Albion. Daarmee dwong hij wel de promotie af.

  "Het is een getalenteerde speler met een heel goede mentaliteit", zegt sportief directeur Olivier Renard. "Na enkele jaren in het buitenland had hij zin om terug te keren naar de club van zijn hart. Hij wil ons helpen onze doelen te bereiken. Zijn kwaliteiten, inzet en zijn goede kennis van het huis, maken van hem een leider die zijn ervaring zeker zal kunnen delen met zijn ploegmaats."

  "Welkom thuis"

  Felicitaties van Brighton-ploegmaat Knockaert (ex-Standard):