• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laszlo Bölöni voorgesteld als nieuwe trainer van Antwerp

  Bölöni met Luciano D'Onofrio en T2 De Decker naast zich.

  Laszlo Bölöni is de nieuwe coach van Antwerp. De Roemeense tandarts is geen onbekende in de Belgische competitie. In 2009 loodste hij Standard naar de titel. In Antwerpen tekent hij een contract voor twee seizoenen. Wim De Decker wordt zijn assistent.

  D'Onofrio haalt oude bekende

  Drie dagen geleden verraste kersvers eersteklasser Antwerp door Luciano D'Onofrio aan te stellen als sportief manager. Zijn eerste werk was het vinden van een nieuwe T1 en hij haalde een oude bekende naar de club.

  Laszlo Bölöni heeft komend seizoen de touwtjes in handen bij Antwerp. De 64-jarige Roemeen werkte tussen 2008 en 2010 bij Standard al samen met D'Onofrio. Toen bezorgde hij de Luikse club de titel. Nu keert hij terug naar de Belgische competitie.

  "De meeste trainers zeggen altijd hoe blij en vereerd ze zich voelen bij een aanstelling. Bij mij is dat niet anders", zei hij op zijn eerste persconferentie op de Bosuil.

  "Mijn ambities? We willen de eerste match winnen en de tweede en de derde. Maar we doen niet wat we willen, maar wat we kunnen. We zullen allemaal hard werken. Daar beginnen we vandaag mee. Het is een mooi project, maar we mogen geen stappen overslaan. We kunnen wel proberen om die stappen zo snel mogelijk te zetten."

  "Het wordt niet makkelijk, maar als het dat wel was kon iedereen deze job doen. We hopen dat we de supporters blij kunnen maken."

  Bölöni bracht Ronaldo

  Laszlo Bölöni, die als verdedigende middenvelder met Steaua Boekarest in 1986 de Europacup I won en daarna 1 seizoen voor Racing Jet speelde, heeft een rijkgevulde trainerscarrière. Met Sporting Lissabon behaalde hij de dubbel (titel en beker) in 2002. In die periode liet de coach ook ene Cristiano Ronaldo debuteren.

  Verder was Bölöni in Frankrijk aan de slag bij Nancy, Rennes, Monaco en Lens en stond hij kortstondig aan het hoofd van de Roemeense nationale ploeg. De laatste jaren zocht hij zijn heil in de oliestaten, bij Al-Wahda, Al-Khor en Al-Ittihad.

  Enkele foto's en tweets: