• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Green steelt show tijdens titelfeest van Warriors, James mikpunt van spot

  Ook Stephen Curry had het naar zijn zin in de straten van Oakland.

  De Golden State Warriors hebben in de straten van Oakland hun vijfde NBA-titel gevierd met hun fans. Een paar honderdduizend supporters zagen Stephen Curry en Kevin Durant voorbij rijden in open bussen. Maar de meeste aandacht ging naar Draymond Green.

  Green steelt de show: "James, jij hebt het superteam uitgevonden!"

  De speler die zich tot ultieme ceremoniemeester ontpopte was Draymond Green. Green liet alle remmen los en maakte zich extra populair bij de fans met enkele provocerende uitspraken aan het adres van LeBron James en de Cleveland Caveliers, de tegenstander in de finale van de Play-offs.

  Green droeg een T-shirt met het woord "Quickie", een verwijzing naar de "makkelijke" 4-1-zege tegen de Caveliers in de finale. Het lettertype van de "Q" was een verwijzing naar de naam van de zaal waarin de Cavs spelen.

  In zijn toespraak richtte Green zich ook tot de ster van de Caveliers, LeBron James, die eerder gezegd had dat Golden State een "superteam" had samengesteld om deze titel te winnen. "Superteam hier, superteam daar, jij hebt de superteams uitgevonden. Wij doen het gewoon beter."