• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Doelman Benaglio wordt ploegmaat van Tielemans bij Monaco

  Benaglio gaat aan de slag bij de Franse landskampioen.

  De Zwitserse doelman Diego Benaglio verlaat Wolfsburg, waar hij vorig seizoen de concurrentiestrijd verloor tegen Rode Duivel Koen Casteels. Hij heeft in Monaco een contract voor drie seizoenen getekend. Daar wordt hij de ploegmaat van Youri Tielemans.

  De 33-jarige Benaglio speelde sinds 2008 voor Wolfsburg? Hij veroverde in 2009 de titel en in 2015 de beker. Vorig seizoen verloor de Zwitser, mede door blessureleed, zijn plaats tussen de palen aan Koen Casteels.

  Nu trekt hij naar Frankrijk. Hij tekende bij Monaco, waar ook Youri Tielemans zijn geluk gaat beproeven, nog een contract voor drie seizoenen.

  "Het is een eer om voor de Franse kampioen te mogen spelen", zei Benaglio. "Ik heb de resultaten van de club vorig seizoen gevolgd, ze hebben prachtige prestaties neergezet. Uiteraard heb ik ook Falcao en Kylian Mbappé gevolgd. Ik kan niet wachten om de selectie te ontmoeten. Ik zal er alles aan doen om de ploeg mijn ervaring bij te brengen."

  Benaglio trekt van Duitsland naar Frankrijk: