• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clubliefde van Donnarumma blijkt haar grenzen te hebben: "Niet verrassend"

  Niet zo lang geleden kuste Donnarumma nog het logo op zijn shirt.

  Gianluigi Donnarumma liet donderdag weten dat hij zijn contract niet wil verlengen bij Milan, nochtans de club van zijn hart. Of toch niet? De ontdekker van de doelman is in elk geval niet verrast door de beslissing van Donnarumma.

  "Emoties in San Siro zijn onbeschrijflijk"

  Het verhaal van Gianluigi Donnarumma leest als een sprookje. De geboren Napolitaan verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Milan, zijn favoriete club. Twee jaar later krijgt hij van toenmalig Milan-coach Mihajlovic al zijn kans in het eerste elftal.

  De piepjonge doelman toont meteen zijn klasse en geeft zijn plaats tussen de palen nooit meer af. Donnarumma beleeft een droom. "De emoties die ik voel wanneer ik San Siro betreed, zijn onbeschrijflijk. Als ik van de tunnel het veld op loop, maak ik telkens opnieuw mijn kinderdroom waar", zegt de doelman kort na zijn debuut in de Serie A.

  Ontdekker Donnarumma: "Niet verbaasd"

  Bijna twee jaar na zijn debuut komt er nu een einde aan de romance tussen Donnarumma en Milan. De langverwachte contractverlenging komt er niet, want de doelman liet gisteren weten dat hij geen heil ziet in een nieuwe overeenkomst.

  Het nieuws was een mokerslag voor de Milan-fans, die Donnarumma sinds zijn debuut met veel liefde in hun armen gesloten hadden. Maar één man was niet verrast. "De geschiedenis herhaalt zich gewoon", zegt Giocondo Martorelli, die Donnarumma ontdekte in Napels.

  "Al is "ontdekken" veel gezegd. Gigio was 10 jaar, maar zelfs een blinde zou zijn talent gezien hebben. Ik belde meteen naar Inter. Vier jaar lang trainde hij op regelmatige basis bij Inter. Maar toen hij zich op zijn 14e zou aansluiten bij de jeugdacademie, verraste hij iedereen door plots bij Milan te tekenen. Dat hij nu op deze manier Milan verlaat, verbaast mij dus niet."

  Wat nu?

  Gianluigi Donnarumma heeft bij Milan nog een contract tot juni 2018, maar zijn dagen lijken geteld. De liefde van de fans is plotsklaps bekoeld. Zij zien Donnarumma als een verrader en het lijkt weinig waarschijnlijk dat ze hem nog zullen steunen als hun doelman.

  Ook de club zal er alles aan willen doen om Donnarumma deze zomer te verpatsen, om te vermijden dat ze hem volgend jaar gratis moeten laten gaan. Volgens de Italiaanse media heeft Donnarumma zelf zijn zinnen gezet op een transfer naar Real Madrid, dat 30 miljoen euro veil zou hebben voor de 18-jarige keeper.

  Of springt kampioen Juventus toch nog in de dans? Juve heeft volgend seizoen een nieuwe doelman nodig als de iconische Buffon zijn handschoenen (wellicht) opbergt.

  Bovendien onderhoudt Mino Raiola, de manager van Donnarumma, goeie banden met Juve. Vorig jaar verdiende hij meer dan 20 miljoen euro aan de transfer van Pogba naar Manchester United. Loodst hij als bedankje zijn poulain naar Juventus als opvolger van Buffon? De toekomst zal het uitwijzen.