• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thomas Pieters: "Verraderlijke baan voor US Open"

  Thomas Pieters kon lachen tijdens zijn oefenronde.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Thomas Pieters maakt vandaag zijn debuut op de US Open. Onze landgenoot gaat zoals altijd voor het allerhoogste: de zege. "Als ik geduld kan opbrengen, dan ben ik er hopelijk bij op zondagnamiddag om voor de zege te strijden", zegt Pieters in Wisconsin.

  "Het is een verraderlijke baan"

  De US Open golf is een van de 4 Majors. Elk jaar wordt het toernooi afgewerkt op een andere golfbaan en dat is deze keer in Erin Hills in Wisconsin. "In tegenstelling tot wat andere golfers ervan denken, vind ik de golfbaan wel eerlijk", zegt Pieters.

  Over de rough was er veel te doen. "Die is inderdaad lang, maar de fairways zijn breed genoeg. Het is wel een verraderlijke baan. Je zal vier dagen lang geconcentreerd moeten blijven."

  "Iedereen zal bogeys maken en daar moet je mentaal klaar voor zijn"

  De US Open heeft de traditie dat het geen lage scores oplevert. "Voor par gaan is de juiste strategie op de US Open, dat heeft het verleden al bewezen. Iedereen zal bogeys maken en daar moet je mentaal klaar voor zijn."

  "Je moet de kansen op een birdie grijpen als die zich voordoen en met par moet je tevreden zjin. Als ik doe wat ik elke week doe en geduldig kan zijn, dan ben ik er hopelijk bij op zondagnamiddag om te strijden voor de zege."

  Thomas Pieters maakt zijn debuut op de US Open, op de andere Majors was hij wel al aan de slag. Vorig jaar op de British Open (30e plaats) en het PGA Championship (86e) sloeg hij nog geen gensters, maar dit jaar was hij op de Masters wel op de afspraak met zijn vierde plaats.