• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sam Deroo: "Het WK is belangrijker dan de World League"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Red Dragons spelen dit weekend in Antwerpen drie cruciale duels in de World League. Hun doel is de Final Six halen. "We hebben een mooie uitgangspositie, maar alles is nog mogelijk", zegt Sam Deroo. In juli staat er dan nog een WK-kwalificatietoernooi op het programma. "We hebben dit jaar heel weinig vakantie."

  "Final Six halen was de droom voor we aan World League begonnen"

  De Red Dragons staan op een gedeelde 4e plaats na drie zeges en drie nederlagen in de World League. Voor eigen publiek probeert het die positie te verdedigen. "Ons ticket voor de Final Six is nog absoluut niet binnen. Alles is nog mogelijk, maar het is wel zeer positief dat we met deze uitgangspositie aan het thuisweekend kunnen beginnen.”

  "Op voorhand was het onze droom om de Final Six te halen. We willen dat heel graag eens meemaken."

  Hebben de Red Dragons zichzelf verrast met hun prestatie tot nu toe? "We hebben al een aantal mooie resultaten neergezet. Dat we met 3-0 zouden winnen tegen titelverdediger Servië, hadden we op voorhand niet durven denken. We weten dat we met die ploegen mee kunnen, maar de puzzelstukjes moeten ook goed vallen."

  "Bij momenten hebben we al heel mooi volleybal laten zien, maar we weten dat we op een aantal vlakken nog moeten verbeteren. Er is nog marge en dat is ook wel positief voor toekomst. We hebben het potentieel om nog beter te worden. Hopelijk kunnen we dat dit weekend al laten zien."

  Frankrijk, Canada, Italië zijn de tegenstanders. "De eerste match tegen Canada wordt meteen een sleutelmatch. Als we daar de drie punten pakken, zou dat al voldoende kunnen zijn. Maar om echt zeker te zijn, hebben we twee zeges nodig. Italië is al uitgeschakeld en Frankrijk is al geplaatst maar ik denk niet dat dat een voordeel zal zijn. In het verleden hebben we tegen al deze ploegen al overwinningen behaald. Dit ligt binnen onze mogelijkheden. Het zal van onszelf afhangen of we naar Brazilië kunnen of niet."

  "Het WK is belangrijker dan de World League"

  Als de Red Dragons hun plaats in de top zes kunnen vasthouden, dan spelen ze de Final Six in Brazilië. In juli staat er dan nog een laatste WK-kwalificatietoernooi op het programma in Kortrijk. Het is een drukke zomer voor de nationale ploeg.

  "Dit jaar is het wel erg. De spelers die zich engageren voor de hele periode hebben amper vakantie. Na dit toernooi hebben we 10 dagen vrij. Dat is alles. Het is jammer dat de Europese Federatie beslist heeft om die WK-kwalificaties midden juli te organiseren. Normaal is dat een beetje een heilige periode. Zo kunnen we toch een beetje rusten en vakantie nemen."

  "Nu hebben spelers al bepaalde vakantieplannen moeten annuleren. Het is niet makkelijk om dat allemaal georganiseerd te krijgen. Maar iedereen is wel gemotiveerd om dat WK te halen. Dat is het belangrijkste doel deze zomer."

  "Het WK is belangrijker dan de World League, zeker op langere termijn. Het WK levert een grote zak punten op voor de Spelen van 2020, de World League niet."

  Vrijdag, zaterdag en zondag kunt u de wedstrijden van de Red Dragons live bekijken op Sporza: op Eén of het kanaal van Ketnet en met livestream op www.sporza.be.