• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Radja Nainggolan is Speler van het Jaar bij AS Roma

  Radja Nainggolan was de man van het seizoen bij Roma.

  Radja Nainggolan is door de supporters van AS Roma verkozen tot Speler van het Jaar. "Het is mooi dat de fans mijn werk waarderen", zegt de Rode Duivel.

  Radja Nainggolan was dit seizoen wellicht de eerste naam die (intussen ex-coach) Luciano Spalletti invulde op het wedstrijdblad. De energieke middenvelder speelde zowat alles en was over alle competities heen goed voor 14 doelpunten.

  In de verkiezing van Speler van het Jaar haalde de publiek bij AS Roma 29% van de stemmen, nét iets meer dan topschutter Edin Dzeko (28%). Mohamed Salah kreeg 22% van de stemmen achter zijn naam. Meer dan 27.000 supporters brachten hun stem uit.

  "Dit is een mooi signaal van de fans. Ik heb er een goed seizoen opzitten, maar dat was ook alleen maar mogelijk dankzij mijn ploegmaats. Zonder hen zou zou ik niet kunnen voetballen zoals ik dat nu doe."

  "Het is een geweldig gevoel om je geliefd te voelen bij een club. Voor een speler is dat heel belangrijk. Het helpt me ook om er elke keer opnieuw helemaal voor te gaan."