• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Loubet bezorgt Armée de Terre solozege in Route du Sud

  Julien Loubet is de beste van een kopgroep.

  De Fransman Julien Loubet heeft de eerste rit in de Route du Sud (2.1) naar zijn hand gezet. Hij was de sluwste van de vluchters en finishte alleen. Het peloton kwam binnen op bijna zes minuten.

  Loubet vormde samen met de Zwitser Dillier en de Fransman Gesbert de ontsnapping van de dag. Ze namen tot 4 minuten op het peloton, waaruit enkele renners alsnog de aansluiting vooraan konden vinden. De winnaar zat vooraan.

  Dillier probeerde alleen weg te rijden van Loubet op de col de l'Espinouse, maar zijn poging mislukte. Loubet ging op 20 km van de streep op de Col de Saint-Colombe, nam een minuut en hield het wel vol. Omdat het peloton op zes minuten finishte, deden de vluchters een goeie zaak met het oog op het eindklassement.

   

  Geen vedetten, wel Thomas, Poels en Henao

  De Route du Sud telt normaal enkele renners die zich voorbereiden op de Tour, maar dit jaar is dat niet het geval. Onder meer titelverdediger Nairo Quintana liet de 41e editie aan zich voorbijgaan. Na de Giro, waarin hij een flink duel uitvocht met Tom Dumoulin, bouwt de Colombiaan rust in voor de Tour de France.

  Sky heeft wel met Thomas, Poels en Henao klimmers mee die normaal tot de Tour-ploeg behoren om Froome naar een vierde zege op een rij te leiden.

  Uitslag rit 1:

  01. Julien Loubet (Fra), 176 km in 4u31'53"
  02. Sylvan Dillier (Zwi) op 22"
  03. Mauro Finetto (Ita) - z.t.
  04. Anthony Perez (Fra)
  05. Luis Angel Mate (Spa)
  73. Joeri Calleeuw - 9'41"
  77. Tom Van Asbroeck - 16"22

  Stand na rit 1:

  01. Julien Loubet (Fra), in 4u31'39"
  02. Silvan Dillier (Zwi) - 24"
  03. Mauro Finetto (Ita) - 32"
  04. Anthony Perez (Fra) - 36"
  05. Luis Angel Maté (Spa) - z.t.
  73. Joeri Calleeuw - 9'55"
  77. Tom Van Asbroeck - 16'36"