• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Everton maakt van Pickford op 2 na duurste keeper ooit

  Pickford trekt naar de club van Lukaku.

  De Engelse doelman Jordan Pickford (23) heeft een vijfjarig contract getekend bij Everton. De belofteinternational komt over van degradant Sunderland. Everton betaalt 28,5 miljoen euro, waarmee Pickford de op twee na duurste doelman aller tijden wordt.

  De transferprijs kan nog oplopen tot 34,3 miljoen euro afhankelijk van de prestaties van de speler en het team van Lukaku en Mirallas.

  Ederson, onlangs van Benfica naar Manchester City getransfereerd voor 42 miljoen euro, en Buffon ging in 2001 voor 53 miljoen van Parma naar Juventus.

  Nominatie voor beste jongere ondanks degradatie

  Pickford staat al anderhalf jaar in doel bij Sunderland, maar kon de degradatie het voorbije seizoen niet vermijden. Desondanks was hij genomineerd voor beste jongere van het seizoen.

  "Ik kijk met ongeduld uit om voor een grote club als Everton uit te komen. Het is het goeie moment om naar hier te komen en te tonen tot wat ik in staat ben", zegt de eenmalige A-international.

  Everton sloot het voorbije seizoen af met de Spanjaard Joel Robles in doel, die de Nederlander Maarten Stekelenburg uit de kooi verdrong.