• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drie Belgische vrouwen gaan er snel uit op gras van ITF Manchester

  Tweede reekshoofd Zanevska (archief) gaf op in Manchester.

  Alison Van Uytvanck en Maryna Zanevska zijn allebei uitgeschakeld in de tweede ronde van het ITF-grastoernooi van Manchester. Van Uytvanck had in de eerste ronde An-Sophie Mestach gewipt.

  Zowel Van Uytvanck (WTA-103) als Zanevska (WTA-121) hadden veel lager geplaatste tegenstanders tegenover zich. Van Uytvanck, het derde reekshoofd, moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Poolse Magdalena Frech (WTA-264): 6-1, 1-6, 6-4 in 1 uur en 35 minuten.

  Zanevska, het tweede reekshoofd, kreeg met de Britse Gabriella Taylor de nummer 307 op haar bord. Na 1 uur en 13 minuten stond de genaturaliseerde Belgische 7-6, 3-2 achter, waarna ze er de brui aan gaf.