• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bennett sprint naar zege in Slovenië, Cavendish 10e bij rentree: "Moeilijke periode"

  Bennett (archief) klopt Colbrelli en Mezgec in Kocevje.

  De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft de eerste rit in de Ronde van Slovenië gewonnen. Hij klopte Colbrelli en Mezgec in de massaspurt. Mark Cavendish maakt er zijn comeback na klierkoorts. De snelle Brit moest vrede nemen met de tiende plaats.

  Slovenië trekt dit jaar meer aandacht dan anders door de deelname van Cavendish. Die reed met Milaan-Sanremo zijn laatste koers en was daarna bijna drie maanden out met klierkoorts.

  De 32-jarige spurter, die 30 Tour-ritten won - 4 minder dan Eddy Merckx' record - droomt nog van de Tour, al zal dat niet evident zijn: "Ik ben blij dat ik groen licht kreeg om te koersen. Ik ben zo fit als ik maar kan zijn na vier weken training."

  "Het was een moeilijke periode, omdat ik er echt over moest waken wat ik kon doen. Met klierkoorts moet je voorzichtig zijn en het is niet dat je je plots op één ochtend veel beter voelt. Je moet het stap per stap doen. Ook in deze koers zal ik door de medische staf van dichtbij gevolgd worden."

  Dimension Data te snel op kop

  In de massaspurt deden de ploegmaats van Cavendish wat ze konden om hun Britse kopman te brengen, maar ze kwamen te snel op kop. In de slotkilometer werd de sprint nog ontsierd door een massale val. Bennett was in de chaos de sterkste.

  Tweet Cavendish:

  Uitslag en stand rit 1:

  01. Sam Bennett (Ier), 159 km in 3u49'45"
  02. Sonny Colbrelli (Ita) - z.t.
  03. Luka Mezgec (Svn)
  04. Roberto Ferrari (Ita)
  05. Marco Canola (Ita)
  09. Rafal Majka (Pol)
  10. Mark Cavendish (GBr)