• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Plaetsen: "Ratingen wordt test met oog op WK"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dit weekend vindt in Gent de Urban Memorial Van Damme plaats, met polsstokspringen op het programma. Thomas Van der Plaetsen is een van de blikvangers. Hoe gaat het met de tienkamper, een kleine twee maanden voor het WK?

  Thomas Van der Plaetsen was er onlangs niet bij op de tienkamp van Götzis. Voor Van der Plaetsen wordt Ratingen (24-25 juni) de eerste tienkamp van het seizoen. "Dat wordt een test om te zien hoe mijn lichaam ervoor staat in de aanloop naar het WK. Want dat is dit jaar mijn hoofddoel", zegt hij aan Sporza.

  "Ik heb in de winter een blessure gehad en werk nu stap voor stap toe naar het zomerseizoen. Ik ben 95% genezen en ik kan alles doen. Ik ben goed genoeg om aan wedstrijden deel te nemen. Ik moet alleen nog een beetje opletten dat ik geen nieuwe blessure oploop."

  "In Ratingen wordt het interessant om te zien hoe de explosieve disciplines op de tweede dag verlopen en hoe ik recupereer. Het wordt wat aftasten. In dat opzicht is Ratingen ideaal om de puntjes op de i te zetten."

  "Nadat ik me vorig jaar al gekwalificeerd had voor het WK heb ik nu de luxe dat ik alle tijd heb om me voor te bereiden. Die tijd ga ik ook echt nemen. Als Ratingen niet goed uitdraait, heb ik nog 6 à 7 weken om bij te sturen."

  "Thiam is ongelooflijk"

  Hoe kijkt Thomas Van der Plaetsen naar de successen van Nafi Thiam in de zevenkamp? "Weinig mensen hadden verwacht dat ze zo snel na de Spelen zo'n grote stap vooruit zou zetten. Thiam is ongelooflijk", zwaait Van der Plaetsen met lof. "Als ze dit blijft doortrekken, komt ze in het boekje van atletieklegendes."

  Video player inladen ...