• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club Brugge krijgt 5.000 euro boete na incidenten tegen Anderlecht

  Een bitsige topper tussen Club en Anderlecht eindigde op 1-1.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft Club Brugge een boete van 5.000 euro opgelegd naar aanleiding van supportersincidenten in de match tegen Anderlecht. Landskampioen Anderlecht krijgt zelf een sanctie van 1.000 euro.

  Op de 8e speeldag van Play-off I eindigde de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op 1-1. In de tweede helft werd de wedstrijd eventjes stilgelegd, nadat supporters van de thuisploeg bommetjes hadden gegooid op het veld en in de buurt van 4e official Wim Smet.

  Eind mei vorderde het bondsparket een boete van 4.000 euro en een voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren. De Geschillencommissie heeft twee weken later beslist om een boete van 5.000 euro op te leggen.

  Anderlecht kreeg ook een sanctie voor een bommetje dat vanuit het bezoekersvak naar een van de tribunes met Club-fans werd gegooid. RSCA kreeg een boete van 500 euro en ook een voorwaardelijke boete van 500 euro werd effectief gemaakt.