• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern betaalt meer dan 40 miljoen voor Franse middenvelder

  Corentin Tolisso (l) in actie in de Europa League.

  Corentin Tolisso is de nieuwste aanwinst van Bayern München. De 22-jarige Franse middenvelder maakte de voorbije jaren het mooie weer bij Olympique Lyon. Met de transfer is een recordbedrag van 41,5 miljoen euro gemoeid.

  Bayern troeft Chelsea af

  Bayern München betaalde in het verleden al 40 miljoen voor Javi Martinez, 38 miljoen voor Mats Hummels en 37 miljoen voor Mario Götze. Voor Corentin Tolisso tast de Rekordmeister nog dieper in de Beierse buidel. De Franse middenvelder maakt voor 41,5 miljoen euro de overstap van Lyon.

  Voor Tolisso moest Bayern München wedijveren met Chelsea. De Duitsers wonnen het pleit. De box-to-boxspeler tekende een contract voor 5 jaar in München.

  "Ik heb een fantastische tijd gehad in Lyon. Daar ben ik erg dankbaar voor", vertelde Tolisso. "Nu kijk ik uit om bij een van de beste clubs in Europa te voetballen."

   

  "Snel, technisch en neus voor goals"

  Corentin Tolisso moet bij Bayern het voetbalpensioen van Xabi Alonso opvangen. "Hij is een snelle en technische middenvelder met een neus voor goals", weet Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

  "Tolisso stond hoog op de verlanglijst van onze coach. Vorig seizoen was hij goed voor 14 doelpunten en een reeks assists. Voor zo'n spelers komen de fans van Bayern naar het stadion."

  VIDEO: Tolisso scoort in de Europa League

  Video player inladen ...