• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Advocaat: "Ronaldo voelt zich gekrenkt door beschuldiging van fraude"

  Ronaldo pakte dit jaar met Real de Spaanse titel en de Champions League.

  Het Spaanse gerecht heeft Cristiano Ronaldo (32) in het vizier. De superster van Real Madrid zou voor bijna 15 miljoen euro gefraudeerd hebben. "Deze informatie komt als een totale verrassing aan bij de speler", reageert de verdediging van de Portugees.

  "Cristiano heeft zijn inkomsten aangegeven"

  Volgens het Spaanse gerecht zou de Portugese voetballer tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd hebben. Het parket van Madrid diende dan ook een klacht in tegen de speler.

  Ronaldo wordt ervan verdacht in 2010 een structuur te hebben opgericht waarmee hij via bedrijven op de Britse Maagdeneilanden en in Ierland inkomsten uit portretrechten verborg voor de Spaanse fiscus.

  "Cristiano Ronaldo heeft zijn inkomsten uit portretrechten in 2014 aangegeven, ook voor de drie voorgaande jaren", verdedigt Antonio Lobo Xavier zijn cliënt in een interview op de Portugese tv-zender SIC Noticias. "Deze informatie komt als een totale verrassing aan bij Ronaldo, die zich gekrenkt voelt."

  "Messi? Zijn dossier is helemaal anders"

  Het dossier rond Cristiano Ronaldo doet denken aan de zaak van Lionel Messi. De sterspeler van Barcelona werd een tijdje geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden, ook al wegens belastingfraude.

  "Maar de zaak van Messi is helemaal anders. Messi heeft niets aangegeven, Ronaldo heeft dat wel gedaan", gaf de advocaat nog mee.