• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Anderlecht wil niet tot een of andere taalgemeenschap behoren"

  Anderlecht moet zich weldra aansluiten bij de Nederlandstalige of de Franstalige sportfederatie. Dat blijkt een erg moeilijke keuze voor paars-wit.

  Sport is in België een gemeenschapsmaterie. Daarom moet een sportclub aangesloten zijn bij de sportfederatie van de Vlaamstalige of de Franstalige gemeenschap. Anderlecht is nu nog gewoon aangesloten bij de KBVB, maar moet binnenkort een keuze maken.

  "Dat ligt echt moeilijk", zegt Anderlecht-woordvoerder David Steegen in De wereld vandaag op Radio 1. "Wij zijn een Brusselse en een Belgische club en moeilijk in een keurslijf te dwingen. Wij willen niet tot een of andere taalgemeenschap behoren. Dat zit niet in ons DNA."

  "Iedereen is hier welkom, welke taal hij ook spreekt. In de kleedkamers, van jong tot oud, hoor je trouwens wel meer talen dan alleen maar Nederlands of Frans."

  "We hebben de keuze al uitgesteld zo lang we konden. Het is echt niet gemakkelijk. Het is kiezen tussen de pest en de cholera. We willen niet kiezen. Maar we zullen ons uiteindelijk wel plooien naar de wet. We respecteren de overheid. Binnen de club zullen we overleggen om te zien wat de beste oplossing is."