• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vier Belgen zijn al zeker van Tour-selectie bij Wanty-Groupe Gobert

  Wanty-Groupe Gobert kiest voor veel Belgische vertegenwoordigers.

  Wanty-Groupe Gobert heeft al zeven namen bekendgemaakt van zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk. Vier Belgen moeten in juli al zeker geen vakantie boeken: Frederik Backaert, Thomas Degand, Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck.

  De ploeg van Hilaire Van der Schueren neemt al zeker zeven debutanten mee naar de start van de Tour op 1 juli in Düsseldorf. Behalve de Belgen Backaert, Degand, Van Keirsbulck en Vanspeybrouck, mogen ook de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo, en de Nederlander Marco Minnaard mee.

  "We hebben onze selectie gemaakt op basis van renners die capabel zijn om drie weken vol te houden", legt Van der Schueren uit. "We nemen renners mee voor alle terreinen."

  "Martin en Degand mikken op de bergritten, zoals in de Dauphiné. Van Keirsbulck wordt hopelijk onze man voor de tijdritten. Vanspeybrouck sprintte in de top 20 in de Dauphiné, en we proberen nog beter te doen in de Tour."

  "Backaert toonde dat hij zijn mannetje kan staan in ontsnappingen. Minnaard verdient zijn selectie omdat hij zich altijd ten dienste stelde van het collectief en Offredo reed een sterk voorjaar. Daarna verlegde hij zijn focus naar de Tour."