• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UEFA deelt 5 nieuwe trofeeën uit voor Champions League en Europa League

  De UEFA laat de voetbalcoaches stemmen.

  De Europese voetbalbond (UEFA) creëert vijf nieuwe individuele prijzen: in augustus worden de Beste Doelman, Verdediger, Middenvelder en Aanvaller van de Champions League én de Beste Speler van de Europa League beloond. De prijzen worden eind augustus uitgereikt op de lotingen van de groepsfases.

  De vijf nieuwe trofeeën komen bovenop de al bestaande uitreikingen van Beste Speler en Beste Speelster in Europa, die de UEFA sinds 2011 organiseert. Voor deze twee prijzen worden spelers en speelsters geëvalueerd op basis van hun prestaties in nationale en internationale competities.

  Voor de nieuwe beeldjes van de Champions League kiezen de coaches van de 32 teams die vorig seizoen de groepsfase van de Champions League haalden. Voor de Europa League zijn het de trainers van de 32 ploegen die meededen aan de 1/16e finales. Ze kunnen niet stemmen op spelers van hun eigen team.

  De UEFA maakt de genomineerden voor de vijf nieuwe trofeeën bekend op 4 augustus. De kanshebbers voor de twee al bestaande prijzen kennen we 15 augustus.

  Ook Totti gehuldigd

  Tot slot zal de UEFA het Italiaanse Roma-icoon Francesco Totti eren voor zijn loopbaan met de President's Award.