• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Real roept centrale verdediger Vallejo terug uit Frankfurt

  Jesus Vallejo is Eintracht voor eeuwig dankbaar.

  Jesus Vallejo krijgt volgend seizoen zijn kans in de kern van Real Madrid als opvolger van Pepe. De 20-jarige centrale verdediger kende een succesvolle uitleenbeurt aan Eintracht Frankfurt.

  Vallejo speelde het voorbije seizoen 25 competitieduels bij Frankfurt, waarmee hij elfde werd in de Bundesliga. Hij bereikte ook de finale van de Duitse beker, waarin eind vorige maand verloren werd van Dortmund.

  "We hadden Jesus graag nog een jaartje gehouden. Hij speelde een uitstekend seizoen en heeft ons zeer goed geholpen", schrijft sportief directeur Fredi Bobic op de website. "Maar het maakt ons ook trots dat hij zich hier zo goed heeft ontwikkeld dat Real hem nu een volwaardige kans wil geven."

  Bij de Spaanse en Europese kampioen is er een gaatje vrij centraal achteraan, nu de Portugees Pepe na tien seizoenen geen nieuw contract meer kreeg en de Spaanse hoofdstad verlaat.

  Lof van Eintracht én Vallejo

  Eintracht Frankfurt had nog lovende woorden over op Twitter, waarbij Real Madrid aangesproken werd: "Jullie kunnen jullie verheugen op een geweldige mens én voetballer."

  Vallejo had ook een boodschap voor zijn Duitse werkgever: "Ook al scheiden onze wegen zich nu, zal ik Eintracht nooit vergeten en de club als nieuwe fan zo goed mogelijk steunen."

  "Mijn droom om tot het eerste elftal van Real door te stoten wordt werkelijkheid. Zonder hulp van Eintracht Frankfurt was dat niet mogelijk geweest. Ik ben mijn ploegmaats en de fans erg dankbaar."