• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luciano D'Onofrio wordt sportief manager bij Antwerp FC

  Paul Gheysens (l) haalt Luciano D'Onofrio (r) binnen bij Antwerp.

  Antwerp haalt Luciano D'Onofrio (61) binnen als nieuwe sportieve baas. Patrick Decuyper, die tot nu de sportieve lijnen uittekende, wordt de commerciële trekker. Wim De Decker, vorig seizoen hoofdtrainer, wordt T2. "Over enkele dagen willen de T1 bekendmaken", vertelde D'Onofrio.

  D'Onofrio: "Project bekoort me"

  Luciano D'Onofrio is een voormalige spelersmakelaar met ervaring in binnen- en buitenland. De 61-jarige voetbalkenner zetelde onder meer in de staf van Inter, Porto en Standard. En hij hielp grote spelers als Zinédine Zidane aan een toptransfer.

  Sterke man Paul Gheysens haalde D'Onofrio naar Antwerpen om de sportieve lijnen uit te tekenen bij de oudste club van het land. "Ik ben zeer blij hier te zijn", sprak hij vanmiddag op de persbijeenkomst.

  "Meneer Gheysens heeft me enkele weken zijn project voorgesteld: een project op middellange en lange termijn dat me kan bekoren."

  "Praten met twee trainers"

  Luciano D'Onofrio is volop op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor Antwerp. "We zijn in gesprek met twee trainers", vertelde hij. "Over twee à drie dagen willen we u de T1 van Antwerp voorstellen."

  "Wim De Decker blijft hier aan de slag als T2. Hij heeft een contract gekregen voor drie seizoenen. Hij kent het huis goed."

  D'Onofrio wil van Antwerp opnieuw een sterk team maken in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. "Ik vraag u wel geduldig te zijn. Je koopt geen team, je bouwt een team", luidt het credo van D'Onofrio.

  Gheysens: "Trainer met internationale ervaring"

  Antwerp legt de lat hoog voor de nieuwe T1. "De nieuwe trainer moet iemand zijn met internationale ervaring en internationale contacten", legde sterke man Paul Gheysens uit.

  Sportief directeur Luciano D'Onofrio is alvast een grote naam. "Een half jaar geleden had ik gelezen dat hij nog bij één club aan de slag wou gaan. Daar zijn we op ingegaan."

  "Bij Antwerp ligt enorm veel potentieel. Het stadion is veel te klein, maar eerst moet je presteren. Met de ervaring van D'Onofrio kunnen we enkele stappen tegelijk zetten."

  "Goede middenmoter dit seizoen"

  "Over 1, 2 à 3 jaar willen we met Antwerp staan waar we moeten staan", vertelde Paul Gheysens nog. "Bovenaan, daar wil iedereen staan."

  "Dit seizoen moeten we ervoor zorgen dat we ons niet elke wedstrijd zorgen hoeven te maken. We willen een goede middenmoter zijn en goed voetbal spelen."

  "Geen risico met De Decker"

  Wim De Decker blijft bij Antwerp als T2. "Hij krijgt een mooie kans om zich te ontplooien naast een ervaren T1", vindt Paul Gheysens.

  "De Decker heeft zich bewezen als coach, maar dat was in eerste klasse B. Ik zeg niet dat hij het niet kon, maar we wilden geen risico nemen. Nu krijgt hij een stappenplan. Over 2 à 3 jaar kan hij hier of elders een stap hogerop zetten."

  Decuyper: "Veel commerciële uitdagingen"

  Patrick Decuyper zal in het nieuwe organigram van Antwerp de commerciële en organisatorische zaken voor zijn rekening nemen.

  "Er is bij Antwerp veel werk op het veld, maar ook naast het veld. Met de nieuwe tribune is het duidelijk dat er veel commerciële uitdagingen komen. In een club in volle groei wil ik die commerciële taak verder blijven behartigen", legt Decuyper uit.

  "Voorts zal ik ook mee de jeugdacademie "Antwerp Diamonds" uitbouwen. Uit de gesprekken met de familie Gheysens heb ik duidelijk de ambitie en de wil gevoeld om echt een jeugdbeleid te maken. Dat stemt me heel blij."

  Michael Gheysens: "Eerste stap wordt Tribune 1"

  De familie Gheysens kent u van projectontwikkelaar Ghelamco. Michael Gheysens, de zoon van Paul, gaf vanmiddag uitleg over de bouwplannen op de Bosuil.

  "Met Tribune 1 zetten we een eerste stap. Die zal de capaciteit van het stadion verhogen. De tribune zal ook extra faciliteiten voorzien voor partners en vips van Antwerp", zei Michael Gheysens. 

  "De tweede stap wordt Tribune 2. Daarnaast willen we ook het algemene comfort voor de supporters verhogen met een nieuwe parking en fietsenstalling."

  "Op lange termijn zullen we ook investeren in de jeugdinfrastructuur van Antwerp. Die moet voldoen aan de internationale normen."