• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonge Franse Wolven swingen voorbij Engeland, ondanks strenge videoref

  Dembélé was een gesel voor de Engelse verdediging met een goal en een assist.

  Frankrijk heeft een spectaculair oefenduel tegen Engeland winnend afgesloten. De Fransen wonnen, ondanks een rode kaart, dankzij een late goal van uitblinker Dembélé met 3-2. Voor de spelers van beide landen kan de vakantie nu beginnen.

  Engeland geeft vroege voorsprong weg

  De wedstrijd in het Stade de France begon met een mooi eerbetoon van het thuispubliek aan de slachtoffers van de aanslagen in Engeland. Wat daarna op het veld te zien was mocht ook gezien worden. 

  Engeland scoorde al na negen minuten na een snelle aanval op links. Sterling bediende Bertrand met de hak en Kane duwde de voorzet centraal voor doel makkelijk binnen omdat Umtiti de Engelse aanvoerder uit het oog was verloren. Maar de verdediger zette zijn fout zelf recht na 22 minuten. Hij duwde van dichtbij een kopbal van Giroud in doel.

  De Fransen gingen voor de rust nog op en over de bezoekers. Dembélé toonde zijn onversneden talent met een flukse dribbel op snelheid door de Engelse verdediging. Heaton redde nog, maar deze keer kon Sidibé de rebound binnentrappen. 2-1 aan de rust.

  Tien Fransen domineren de tweede helft

  De tweede helft begon rampzalig voor Frankrijk. De doorgebroken Alli werd licht aangetikt door Varane. De scheidsrechter wees terecht naar de stip, maar vroeg om bevestiging aan de videoscheidsrechter. 

  Het vervolg was niet alleen een penalty, maar ook rood voor de verdediger van Real Madrid. Volgens de letter van het reglement een juiste beslissing, maar ook erg streng omdat er geen enkel opzet mee gemoeid leek.

  Kane trok het zich niet aan en verschalkte zijn Tottenham-collega Lloris met een schot rechtdoor: 2-2. Opvallend genoeg was Frankrijk met tien spelers een hele tweede helft de dominante ploeg.

  In de 78e minuut verzilverde Dembélé het overwicht. Na een snel uitgevoerde aanval scoorde hij op aangeven van Mbappé, dat andere goudhaantje.