• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerikaanse renner in tranen: "Ik ben zo blij met deze overwinning"

  Larry Warbasse: "De laatste 3 kilometer ben ik duizend doden gestorven."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In zijn vijfde jaar als profrenner heeft de Amerikaan Larry Warbasse eindelijk zijn eerste zege te pakken op het hoogste niveau. "Ongelooflijk", sprak hij geëmotioneerd in Zwitserland.

  "Wist niet of ik prof zou kunnen blijven"

  Larry Warbasse schreef in de Ronde van Zwitserland de eerste bergetappe op zijn naam. De 26-jarige Amerikaan overleefde een vroege vlucht in de Alpen.

  "Ongelooflijk", zei hij na afloop. "Hier heb ik zo hard voor gewerkt. Ik heb een heel moeilijke periode achter de rug."

  Warbasse fietste in 2012 als stagiair bij BMC en kreeg daarna in 2013 en 2014 een profcontract bij de ploeg van Greg Van Avermaet. Hij brak er nooit door, maar vond wel onderdak bij IAM Cycling in 2015 en 2016.

  "IAM stopte er mee en een tijdlang wist ik zelfs niet of ik wel profwielrenner zou kunnen blijven. Dat ik nu een rit win in de Ronde van Zwitserland is ongelooflijk. Hier zijn geen woorden voor."

  Video player inladen ...

  "Als een monnik geleefd op hoogtestage"

  "Deze koers was een doel voor mij", vertelde Larry Warbasse. "Vooraf ging ik drie weken op hoogtestage in de Franse Alpen. Ik doe dat elk jaar, maar tot op heden loonde het nooit."

  "Nu doet het dat wel. Ik ben zo blij met deze overwinning. Ik heb echt toegewerkt naar deze periode en leefde als een monnik op hoogtestage."

  "In de laatste 3 kilometer ben ik duizend doden gestorven. Ik wist dat de achtervolgers niet ver waren, maar gelukkig bleef ik hen nog net voor."

  Naesen: "Niemand verdient het meer"

  Oliver Naesen kent Larry Warbasse uit zijn tijd bij IAM Cycling. Hij gunt het de Amerikaan van harte. "Niemand verdient het meer", tweet Naesen.

  Ook Greg Van Avermaet  feliciteert Warbasse op Twitter. De twee reden nog samen bij BMC.