• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De NBA-finale was bij momenten van een buitenaards niveau"

  De Golden State-spelers vieren de titel.

  Golden State is voor de tweede keer in drie jaar kampioen in de NBA. Dennis Xhaët, commentator voor Play Sports, heeft in de VS enkele hoogstaande wedstrijden gezien tussen de Warriors en de Cleveland Cavaliers. "Er is fantastisch gespeeld", zegt hij.

  Dennis Xhaët vloog afgelopen weekend naar de Verenigde Staten waar hij duels 4 en 5 in levende lijve meemaakte en het commentaar verzorgde voor Play Sports.

  "Het was fantastisch. We hebben de beste 2 ploegen van de NBA tegen elkaar gezien, met de beste 2 spelers van de wereld: LeBron James, al 10 jaar de beste, en Kevin Durant, de beste offensieve speler sinds Michael Jordan", zegt Xhaët.

  "We hebben voor het derde jaar op een rij dezelfde finale gekregen, maar dat maakt het niet minder spannend. Je wil toch de beste spelers tegen elkaar zien? Er is fantastisch basketbal geserveerd. Kijk eens naar de scores van de finalewedstrijden: het is bij momenten sport van een buitenaards niveau."

  "De NBA wordt steeds populairder, zeker bij de jongere generatie. De finale van dit jaar is de best bekeken en meest gewaardeerde sinds die van Michael Jordan in 1998."

  "De fans worden steeds meer betoverd. Zelfs in België. Neem bijvoorbeeld onze nationale voetbalploeg: ik denk dat zowat alle Rode Duivels vannacht hun slaap gelaten hebben om deze wedstrijd te kunnen zien."

  "Het niveau ligt dan ook hoger dan ooit. Er loopt uitzonderlijk veel talent rond dat dingen doet dat Michael Jordan vroeger deed."

  "Ik zie Golden State nog wel een aantal jaar doorgaan"

  Zijn we met een finaleduel tussen Cleveland en Golden State vertrokken voor ettelijke jaren? Xhaët: "het mooie aan de NBA is dat er een salarisplafond is, waardoor je niet zomaar spelers kunt kopen en verkopen. Als je te veel geld uitgeeft, moet je een boete betalen. Golden State en Cleveland zullen  moeten puzzelen om hun teams bij elkaar te houden. Maar zeker Golden State zie ik de komende 2/3 jaar op dit elan doorgaan. Het is misschien wel de mooiste verzameling aan talent in de geschiedenis van het basketbal."