• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens sprint naar 4e plaats: "Nog eens een ereplaats: leuk"

  Tim Wellens (midden) toonde zich in de finale in Bern.

  Michael Matthews sprintte vandaag naar de dagzege in de Ronde van Zwitserland. Tim Wellens gooide zich tussen de sprinters en werd 4e. "Ik hoop dat er binnenkort nog eens een overwinning volgt."

  "4e plaats is supergoed"

  "De ploeg had vooraf gezegd dat deze rit me zou kunnen liggen. Deze etappe was iets voor de punchers. Het was iets voor Jürgen (Roelandts) of mij, maar Jürgen voelde zich niet goed. Daarom kon ik mijn kans gaan", vertelt Tim Wellens (Lotto-Soudal) aan Sporza.

  "Met die 4e plek zit ik volledig op mijn plaats. Voor mij is dat supergoed. Het was een lastige sprint: alleen de eerste drie renners (Matthews, Sagan en Degenkolb) hebben echt gesprint. De andere renners wilden vooral hun positie behouden."

  Wellens is tevreden over zijn vormpeil. "Het niveau ligt in deze Ronde van Zwitserland sowieso hoog en dan is een 4e plaats mooi. Ik sta ook al ver in het klassement, al was dat niet met opzet. Zondag had ik last van de warmte en verloor ik tijd, maar dat kan me een van de komende dagen in een ontsnapping goed uitkomen."

  "Ik denk in de Tour vooral aan een ritzege"

  Tim Wellens jaagt al een tijdje op een overwinning. "Ik had graag al meer gewonnen dit seizoen. In de Strade Bianche (3e) was ik er voor de laatste keer echt dichtbij, dus deze ereplaats is leuk. Maar ik hoop op een zege binnenkort."

  Misschien volgt een ritzege wel in de Tour de France. "Ik ben op hoogtestage geweest voor de Tour, nog altijd de belangrijkste koers van het jaar."

  "Ik zal zeer duidelijk voor een ritzege gaan. Dat geldt voor enkele jongens in onze ploeg en zo kunnen we elkaar helpen. Misschien mik ik ooit nog eens op een klassement in de Tour, maar momenteel denk ik vooral aan een ritzege."

  BK in Antwerpen? "Kan lastige koers zijn"

  Voor de Tour heeft Wellens nog twee koersen aangeduid in zijn agenda: het BK tijdrijden en het BK op de weg. "Ik denk dat ik op de BK's goed zal zijn, want het is toch een voordeel om de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland in je benen te hebben."

  "Het BK op de weg in Antwerpen wordt sowieso lastig. Ik ben er niet van overtuigd dat het een massasprint zal zijn."

  "Bij Lotto-Soudal hebben we renners die meer geschikt zijn om met een klein groepje naar de finish te gaan, maar ik houd toch in mijn achterhoofd dat het een lastige koers en een loterij kan zijn."