• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Totaal herboren na steekincident: "Ik wil nog volledige triatlons winnen"

  "Nog even afwachten hoe ik van Venetië recupereer."

  Sofie Goos blinkt weer. Dertien maanden na een aanval waarbij een mes haar rechternier aan flarden stak behaalde ze zondag een knappe overwinning in Venetië. Goos kan nu weer écht een toekomst in haar sport plannen.

  "Tot voor de wedstrijd in Venetië had ik al 3 volledige triatlons gewonnen, dit is dus mijn 4e. Ik ben heel, heel blij", zegt Sofie Goos aan Sporza.

  "Dat ik met zo'n grote voorsprong (20 minuten, red) kon winnen is ook nog eens vrij uitzonderlijk. Ik heb vooral op de fiets het verschil kunnen maken. Ik voelde me heel goed en kon heel goed duwen. Ik had een paar goeie fietstrainingen achter de rug, dus had ik sowieso al veel vertrouwen."

  Een maand geleden eindigde Goos bij haar comeback al mooi 5e in de halve triatlon van Lissabon. "Die 5e plaats en vooral het gevoel achteraf waren een opsteker. Ik was heel onzeker na het steekincident van vorig jaar."

  "Ik kwam in Lissabon al dicht bij de 3e plaats en voelde me na de wedstrijd nog heel goed. Maar een halve triatlon is nog geen volledige, dat was intussen al twee jaar geleden. Ik ben in Venetië dus met een klein hartje aan de start gekomen."

  "Ik merk al wel dat mijn lichaam anders reageert op zware inspanningen. Zeker na een hele triatlon ben je total loss, ik merk het aan mijn longen en mijn stem. Het is nog een beetje afwachten hoe ik deze wedstrijd zal verteren."

  "Nu wellicht naar Kopenhagen"

  Wat nu: hoe ziet de rest van het seizoen eruit? Goos: "Ik had enkel Lissabon en Venetië gepland, met de rest van 2017 was ik nog niet bezig. In mijn achterhoofd zit wel de volledige triatlon van Kopenhagen in augustus. Daar ben ik al twee keer tweede geweest. Het is een heel mooie wedstrijd in het hartje van de stad. Het is een triatlon die me na aan het hart ligt, ik denk dat dat mijn volgende wordt."

  "Ik wil in elk geval nog volledige triatlons winnen. Het is heel bijzonder. In de vorige 3 die ik won was ik jonger en dan denk je: ik zal er nog wel winnen. Maar zo makkelijk is het niet. Het deelnemersveld breidt steeds uit, waardoor het niveau elke dag stijgt. Ik hoop er dus nog eentje of meerdere van te winnen en zal er dan dubbel en dik van genieten."