• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Renard: "Sa Pinto brengt zijn grinta en mentaliteit mee"

  Ricardo Sa Pinto tekende voor één jaar met één jaar optie.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Standard wil onder Ricardo Sa Pinto enkele kwakkelseizoenen doorspoelen. "We gaan samen met de coach werken om een competitieve groep te hebben en Play-off I te behalen", zegt sportief directeur Olivier Renard.

  "Sa Pinto beantwoordt aan het gezochte profiel"

  Standard nam op 17 april afscheid van Aleksandar Jankovic, maar heeft nu pas een opvolger gekozen. "Velen gingen ervan uit dat we snel een nieuwe coach zouden hebben, maar wij zagen dat niet zo", vertelt Olivier Renard, sportief directeur van Standard.

  "We hebben onze tijd genomen en hebben met verschillende coaches gesproken. Ricardo Sa Pinto beantwoordt aan het gezochte profiel. Als ex-speler kent hij de club en de druk die hier aanwezig is. Hij weet hoe hij hiermee moet omgaan en kan ook zijn passie overbrengen."

  "Hij zal proberen de spelers in te prenten dat je deze sport moet liefhebben en respecteren. Dat ontbrak soms bij ons het voorbije jaar en dan vooral in de laatste maanden."

  "Team bouwen rond 6, 7 of 8 spelers"

  Wat zal Standard de komende weken nog op de transfermarkt uitrichten? "We hebben al op verschillende dossiers gewerkt. We hebben een lijst met spelers die we aan de coach zullen overhandigen. Wat de uitgaande transfers betreft, is het niet onze bedoeling om opnieuw het seizoen te beginnen met 35 à 40 spelers. De coach zal bepalen met wie hij voortgaat."

  "Het is de bedoeling om snel 6, 7 of 8 basisspelers te vinden en rond hen een team te bouwen. We gaan samen met de coach werken om een competitieve groep te hebben en Play-off I te behalen."