Ga naar de inhoud

Pittsburgh Penguins verlengen ijshockeytitel

 ma 12 juni 2017 06:45
Uitblinker Sidney Crosby pronkt met de felbegeerde Stanley Cup.
De Pittsburgh Penguins hebben voor het tweede jaar op een rij het Amerikaanse ijshockeykampioenschap NHL gewonnen. In de finale waren ze 4 keer te sterk voor de Nashville Predators.

Zweedse doelpunten

De Pittsburgh Penguins wonnen de finale met 4-2. De zesde wedstrijd eindigde op 2-0 in het voordeel van de titelverdediger.

De Nashville Predators hielden lang stand. Pas in de laatste minuten moesten ze zich gewonnen geven. De Zweed Hornqvist scoorde anderhalve minuut voor tijd tegen zijn ex-team. 14 seconden voor affluiten schoof zijn landgenoot Hagelin de 2-0 in het lege doel.

Pittsburgh is het eerste team sinds 1998 dat de Stanley Cup, de trofee voor de winnaar van de NHL, twee keer op rij wint. De Detroit Red Wings deden het hen voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Crosby MVP

Pittsburgh-aanvoerder Sidney Crosby werd net als vorig jaar uitgeroepen tot "Most Valuable Player (MVP)" van de play-offs. De 29-jarige Canadees scoorde 8 keer en deelde 19 assists uit in de eindronde. Crosby had vannacht dan ook de eer om de Stanley Cup in de lucht te steken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.