• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nantes wil Ranieri, maar zijn leeftijd kan een contract in de weg staan

  Gaat Ranieri in de Ligue 1 aan de slag?

  FC Nantes is in zijn zoektocht naar een opvolger voor Sergio Conceiçao uitgekomen bij Claudio Ranieri. Voor de 65-jarige coach ligt een contract van twee jaar klaar, maar een bizarre regel van de Franse Voetballiga kan roet in het eten gooien.

  Volgens de reglementen van de Franse Voetballiga mogen de Franse voetbalclubs geen coach aantrekken die ouder is dan 65 jaar. Voor Claudio Ranieri ligt een contract van 2 jaar bij Nantes klaar, maar zijn leeftijd van 65 jaar en 7 maanden kan een hinderpaal zijn.

  Volgens het Franse persagentschap AFP heeft Nantes aan de Voetballiga een uitzondering aangevraagd. In 2007 trok Lens zelfs naar de Europese Commissie om de toen 68-jarige Guy Roux aan te trekken, maar Nantes zou er deze keer geen procedureslag van willen maken.

  Nantes moet op zoek naar een nieuwe coach nadat Sergio Conceiçao de Franse club liet stikken voor een contract bij FC Porto. Claudio Ranieri werd vorig seizoen ontslagen bij Leicester City, de club waarmee de Italiaan in 2015-2016 kampioen was geworden.