• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leuvens TopSportsLab begeleidt WK-refs: "Dit is waar we naar streefden"

  FIFA tekende afgelopen week een contract met het Leuvense TSL.

  FIFA tekende exclusief contract met het Leuvense TopSportsLab (TSL) tot het WK 2018 in Rusland voor de mannen en ook het WK voor de dames in 2019 in Frankrijk. Het elitekorps van internationale scheidsrechters zal dagelijks worden begeleid door TSL. "We hebben de begeleiding van scheidsrechters de laatste jaren sterk ontwikkeld."

  Al enkele jaren speelt TopSportsLab een rol in de begeleiding van de scheidsrechters wereldwijd. Voetbalfederaties uit verschillende landen doen een beroep op de expertise van TSL, waaronder ook de KBVB. De UEFA schakelde het Leuvense bedrijf bij de voorgaande EK's in 2016 en 2012 in voor de begeleiding van de elite-scheidsrechters.

  In 2015 werd TSL door de FIFA gecontacteerd voor het WK dames in Canada en werden er testen gedaan tijdens de Copa America, het WK U17 in Santiago de Chile en de Olympische Spelen in Rio. Nu is er ook een samenwerking afgesloten voor de Wereldbeker.

  "Waar gaat dit heen? We zijn nog maar enkele jaren bezig en we nestelen ons nu al op dit podium", reageert een trotse CEO Alexander Janssen. "Het brengt natuurlijk ook een vracht aan verantwoordelijkheid met zich mee, maar dit is waar we naar streefden."

  "Ik ben enorm trots op ons jong en gepassioneerd team van uitmuntende sportwetenschappers die stuk voor stuk bezeten zijn door voetbal. TopSportsLab is hoofdzakelijk gericht op professionele voetbalploegen, maar ook de begeleiding van scheidsrechters hebben we de laatste jaren sterk ontwikkeld onder leiding van expert Werner Helsen (Professor KU Leuven)."

  Tweet: