• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt moet polsbrace dragen: "Maar Tour komt niet in het gedrang"

  De Gendt won de eerste rit in de Dauphiné en was enkele dagen leider.

  Thomas De Gendt liet de slotetappe van de Dauphiné aan zich voorbijgaan door een polsblessure. De winnaar van de eerste rit heeft een "roeierspols", maar moet zich volgens zijn ploeg geen zorgen maken over de Tour.

  "Vandaag is Thomas naar het ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek. De renner kampt met het intersectiesyndroom (roeierspols), waarbij de pees niet perfect in de polsloge schuift", meldt zijn ploeg.

  "De Gendt zal gedurende drie weken een brace moeten dragen, maar kan blijven trainen. Zijn voorbereiding op de Tour de France, die start op zaterdag 1 juli, komt dan ook niet in het gedrang."