• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Buffon: "99,9% zeker dat komend seizoen mijn laatste wordt"

  Buffon verdedigt al sinds 2001 de kleuren en het doel van Juve.

  Gianluigi Buffon, de stilaan legendarische doelman van Juventus en de Italiaanse nationale ploeg, heeft bevestigd dat komend voetbalseizoen voor "99,9% zeker" zijn laatste als speler wordt. De 39-jarige Buffon laat de deur voor een extra seizoen op een klein kiertje, dat komt er enkel als Juve de Champions League wint.

  "Je kan inderdaad voor 99,9% zeggen dat het zo zal zijn. Er staat me een laatste intens seizoen vol belangrijke wedstrijden te wachten en daarna is het tijd om te stoppen", vertelde Buffon aan Sky Sports 24.

  Eerder had de doelman al laten verstaan dat hij na het WK van volgend jaar in Rusland een punt achter zijn carrière zou zetten. "Samen met de voorzitter (Andrea Agnelli) hebben we afgesproken dat ik er bij Champions League-winst mogelijk nog een seizoen bijdoe. Dat zou ik dan doen om ook het WK voor clubs en andere trofeeën te proberen winnen."

  Buffon, die 169 selecties verzamelde bij de Italiaanse nationale ploeg, won het afgelopen seizoen met Juventus de Italiaanse landstitel en de Coppa Italia. De keeper van Juve bereikte dit jaar ook de finale van de Champions League, maar daarin bleek Real Madrid een maatje te groot.