• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp na eerste training: "Dinsdag komt er duidelijkheid"

  Wie wordt de nieuwe coach van Antwerp?

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Promovendus Antwerp is als eerste eersteklasser begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De kampioen van 1B deed dat wel zonder T1. "Dinsdag zal alles duidelijk zijn. Maar dit zal ons geen punten kosten in de competitie", klinkt het.

  "Tijd genoeg om klaar te zijn voor eerste speeldag"

  Antwerp hield het vandaag op een looptraining van een uurtje. Wim De Decker, wiens contract eind deze maand afloopt, nam de training voor zijn rekening, maar sprak niet met de pers.

  Faris Haroun deed dat wel. "Of dit een vreemde start was? Dinsdag zal alles duidelijk worden over wat er zal gebeuren", zegt de middenvelder aan Sporza.

  "Voor ons was het vooral belangrijk om weer in eerste klasse te spelen. We hebben nog tijd genoeg om klaar te zijn voor de eerste speeldag. Of Wim De Decker vandaag afscheid genomen heeft? Neen, nog niet."

  "Een beetje typisch Antwerp"

  Middenvelder Joren Dom: "Dit is een beetje typisch Antwerp. Dit is een club waar niet alles altijd van een leien dakje loopt, maar dit zal ons geen punten kosten in de competitie. Dat zou me toch straf lijken."

  "De komende dagen zal alles wel op zijn plaats komen. Ik ben zelf ook benieuwd. Het is vreemd dat we nog geen duidelijkheid hebben over wie de lijnen zal uitzetten. Maar het is vooral belangrijk om fit te zijn voor het begin van de competitie."

  "Morgen zal zenuwachtigheid weg zijn"

  Bestuurder Yorick Torreele herhaalde tijdens de voorstelling van de voetbalkalender het standpunt van zijn spelers. "Dinsdag verschaffen we duidelijkheid. Er was wat zenuwachtigheid: we keren terug in eerste klasse na 13 jaar en dan wil men meteen alle informatie weten."

  "Maar we willen een coherent verhaal neerzetten en morgen zal die zenuwachtigheid wel weg zijn. We moeten nu de volgende stappen zetten. Maar onze supporters kunnen op hun beide oren slapen: als we iets zeggen, dan doen we dat."

  Foto's van de eerste training van Antwerp