• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht: "Competitie openen op mythische Bosuil: geweldig"

  De Bosuil zal Anderlecht op 28 juli ontvangen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Bosuil zal Anderlecht op 28 juli ontvangen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Antwerp-Anderlecht is op 28 juli de aantrekkelijke eerste wedstrijd van onze competitie. De kampioen kijkt nu al uit naar het bezoekje aan de Bosuil. Promovendus Antwerp: "We blijven bescheiden, maar als sporter wil je natuurlijk winnen."

  "Half mirakel dat we zo'n coherente kalender hebben"

  "We zijn zielsgelukkig dat een traditieclub als Antwerp weer in 1A voetbalt", vertelt Anderlecht-woordvoerder David Steegen aan Sporza. "Antwerp is een topclub met veel geschiedenis en daar houden we van. We kijken er echt naar uit om meteen tegen hen te spelen op de mythische Bosuil: geweldig!"

  Anderlecht krijgt een stevige competitiestart voorgeschoteld met een drieluik tegen Antwerp, Oostende en Charleroi. "Alles is meteen een goeie test voor ons. Iedereen plooit zich dubbel tegen Anderlecht en zo hoort het ook."

  "We spelen midden september al onze eerste Champions League-wedstrijd en dan is het beter om eerst tegen deftige tegenstanders te spelen. Maar ik benadruk: er zijn geen kleine tegenstanders in de Jupiler Pro League."

  "De kalendermanager doet overigens onwaarschijnlijk werk, met al die wensen en beperkingen. Het is een half mirakel dat we zo'n coherente kalender hebben."

  "Dendoncker? We doen er alles aan om hem te houden"

  Anderlecht-woordvoerder David Steegen kwam ook nog eens terug op de aanhoudende transfergeruchten over middenvelder Leander Dendoncker.

  "Natuurlijk is hij gegeerd met zijn prachtig profiel, op en naast het veld. Maar we doen er alles aan om hem nog minstens een jaartje in Anderlecht te houden."

  "We kennen zijn familie goed en dat is een groot voordeel. Leander zit ook al sinds zijn 14e bij Anderlecht. Leander is ook zeer intelligent: niet alleen geld is belangrijk in sommige dossiers."

  Antwerp: "Stevige uitdaging"

  Ook Antwerp is tevreden over de eerste competitiewedstrijd tegen Anderlecht. "Je weet vooraf dat je tegen stevige tegenstanders zult spelen. Maar de eerste wedstrijden tegen Anderlecht en AA Gent zijn meteen een stevige uitdaging. We blijven bescheiden, maar een sporter wil natuurlijk winnen", zegt bestuurder Yorick Torreele.

  De voorbereiding loopt wel niet van een leien dakje. "Er was nervositeit, want na 13 jaar afwezigheid op het hoogste niveau wil iedereen meteen alle informatie weten. Maar als club zullen we een coherent verhaal neerzetten."