• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zijn een makkelijk doelwit", zucht Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne oogt niet bepaald gelukkig.

  Stoffel Vandoorne heeft een anonieme race gereden in de Grote Prijs van Canada. "Hopelijk kunnen we binnenkort echt racen", reageert de Formule 1-rijder.

  "Lastig op rechte stukken"

  Stoffel Vandoorne parkeerde zijn incompetente McLaren-Honda gisteravond op een 14e plaats in Montréal. "Na een moeilijke race", vertelde de Belgische rijder.

  "We waren een makkelijk doelwit voor de andere auto's. Vooral op de rechte stukken hadden we het lastig. En dan moesten we nog eens brandstof sparen ook."

  Ploegmaat Fernando Alonso moest in de voorlaatste ronde zijn McLaren parkeren. "Ik heb de finish gehaald, maar dit is zeker niet het resultaat waar we op gehoopt hadden", reageerde Vandoorne.

  "We zijn enorm kwetsbaar. We beschikken niet over de kracht om onze plaats te verdedigen. We zullen iets moeten verzinnen om auto's achter ons te houden."

  "Echt racen"

  "Ik ga niet jammeren. Ik doe gewoon mijn job, maar ik hoop dat we snel vooruitgang boeken. Dan kunnen we echt racen tegen de anderen", besluit Stoffel Vandoorne.

  Of Vandoorne dat al in de volgende race kan, is maar de vraag. Ook het stratencircuit van Bakoe bestaat uit lange rechte stukken.

  Alonso duikt publiek in

  Ook Fernando Alonso is allesbehalve gelukkig met de McLaren-Honda. Na pech in de voorlaatste ronde ging hij dan maar de fans groeten in Canada.