• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  100 miljoen voor Lukaku? Volgens onderzoek is hij 105,4 miljoen waard

  Hoeveel wordt er uiteindelijk op tafel gelegd voor de spits?

  De transferbedragen in het voetbal zijn astronomisch, maar krijgen de voetbalclubs ook waar voor hun geld? Een onderzoekscentrum zocht het uit. Opvallend: Neymar, Deli Alli en Harry Kane zijn meer waard dan Lionel Messi. Eden Hazard (117,2 miljoen euro) is de meest waardevolle Belg. Romelu Lukaku is zo'n 105 miljoen waard.

  Hoe werd de lijst opgesteld?

  Het transferseizoen is begonnen en dan wordt er al snel gegoocheld met gigantische bedragen. Maar hoe weet een club of ze niet veel te veel betaalt voor een speler? Een groepje onderzoekers uit Zwitserland heeft geprobeerd om die vraag te beantwoorden.

  Het International Centre for Sport Studies berekende de waarde van de spelers die actief zijn in de vijf grootste Europese competities. De wetenschappers ontwikkelden een algoritme dat onder andere rekening houdt met de leeftijd van een speler, de duur van zijn huidige contract, zijn prestaties bij zijn club, zijn status en zijn positie.

  Het onderzoekscentrum publiceerde nu een lijst met de 110 spelers die meer waard zijn dan 40 miljoen euro. Interessant leesvoer voor wie actief is op de transfermarkt.

  Opvallende conclusies:

  Helemaal bovenaan de lijst staat Barcelona-speler Neymar. De Braziliaan is 210,7 miljoen euro waard. De nummers twee en drie volgen op geruime afstand: Dele Alli (155,1 miljoen) en Harry Kane (153,6 miljoen).

  De eerste Belg vinden we op de 9e plaats: Eden Hazard. De Chelsea-ster is volgens het onderzoek 117,2 miljoen waard. Hij doet zo beter dan Cristiano Ronaldo. De Portugees haalt niet eens de top 10. Hij staat op plaats 11: 112,4 miljoen euro.

  Ronaldo wordt op de voet gevolgd door Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. De Bruyne is 110,5 miljoen waard, Lukaku 105,4 miljoen euro. Het prijskaartje van 100 miljoen dat Everton op zijn hoofd geplakt had, lijkt dus niet zo onrealistisch.

  De meest waardevolle Rode Duivels

  Geschatte transferwaarde Rode Duivels
  9.Eden Hazard117,2 miljoen
  12.Kevin De Bruyne110,5 miljoen
  13.Romelu Lukaku105,4 miljoen
  16.Yannick Carrasco97,6 miljoen
  42Thibaut Courtois66,8 miljoen
  54.Radja Nainggolan60,4 miljoen
  58.Toby Alderweireld59,7 miljoen
  71.Dries Mertens53,3 miljoen

  Deze spelers zijn meer dan 100 miljoen euro waard:

  Bekijk de volledige lijst op de website van het International Centre for Sport Studies.