• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters over het EK: "Gebrek aan ervaring is ons grootste nadeel"

  Wauters: "Ik bekijk het match per match."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Wauters: "Ik bekijk het match per match."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Vrijdag spelen de Belgische basketbalvrouwen hun eerste wedstrijd op het EK. Ann Wauters is met haar 36 jaar de meest ervaren speelster in de selectie van de Belgian Cats. "De tweede ronde is haalbaar, maar alles moet wel een beetje meezitten."

  "We kunnen met een heel goed gevoel naar Praag"

  In hun laatste oefenmatch voor het EK vernederden de Belgen Nederland met 95-38. "We hadden gehoopt op een iets betere tegenstander, maar helaas. Het was niet echt een waardemeter", vertelde Wauters op Radio 1.

  "We kunnen nu tenminste met een heel goed gevoel naar Praag vertrekken dinsdag. Gelukkig hebben we ook wel al zwaardere wedstrijden gespeeld en goed getraind. We zijn klaar."

  Vrijdag volgt dan de eerste EK-wedstrijd tegen Montenegro. "Het is een land met een grotere basketbaltraditie. Ze hebben iets meer ervaring dan wij. Maar als je de kwaliteit van de speelsters bekijkt, moet Montenegro een haalbare kaart zijn. Het is een wedstrijd die we kunnen winnen. Hopelijk zetten we een mooi resultaat neer en kunnen we daardoor groeien in het toernooi."

  "Gebrek aan ervaring is ons grootste nadeel"

  Bondscoach Philip Mestdagh wil met de ploeg naar de tweede ronde. Is dat een realistische ambitie? "Alles moet een beetje meevallen. We spelen drie matchen in onze poule. We vrezen dat Rusland wel een maatje te groot zal zijn, maar tegen Montenegro en Letland zouden we moeten kunnen winnen."

  "We hopen dus op de tweede plaats in onze groep. Dan spelen we nog een eliminatiematch. Het is een beetje ingewikkeld, maar hopelijk wordt dat ons pad op het EK."

  Alleen Ann Wauters en Marjorie Carpreaux speelden al eens een EK. Is ervaring het grootste gemis? "Ja, dat denk ik wel. We kunnen veel vertellen over zo'n EK en de speelsters waarschuwen, maar ze zullen het toch zelf moeten ondervinden. Er is plots meer druk, de spotlights staan aan. Het grote voordeel is wel dat de meeste speelsters nu profs zijn die in het buitenland spelen."

  "Mijn afscheid? Ik bekijk het nu match per match"

  Ann Wauters in intussen 36. Neemt ze na het EK afscheid van de nationale ploeg? "Ik durf niets meer te zeggen. Ik ben al een paar keer op mijn woorden moeten terugkomen en dat doe ik eigenlijk niet graag."

  "Voor mij was de nationale ploeg al een beetje afgesloten, maar toen veranderde het systeem. De campagnes werden korter en dan heb ik toch weer toegezegd. Nu wil ik dus gewoon genieten."

  "Het einde van mijn professionele carrière is nabij. Ik neem alles mee. Doen we het nu ongelooflijk goed op het EK en mogen we daardoor naar het WK, dan wil ik die kans niet laten liggen. Ik bekijk het toernooi per toernooi en match per match."