• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova mist grastoernooien door dijbeenblessure

  Sjarapova in actie op gras: een beeld dat we dit seizoen niet zullen zien.

  De comeback van Maria Sjarapova (30) loopt niet van een leien dakje. De Russin moet een kruis maken over het grasseizoen door een aanhoudende dijbeenblessure. Sjarapova kon zich via de kwalificaties proberen te plaatsen voor Wimbledon.

  Maria Sjarapova moest midden mei de strijd staken op het WTA-toernooi van Rome met een dijbeenblessure. De Russin liet vannacht op Facebook weten dat de blessure niet voldoende hersteld is, waardoor Sjarapova de grastoernooien moet schrappen.

  Sjarapova zou normaal in actie komen tijdens de kwalificaties van Wimbledon, het grandslamtoernooi dat ze in 2004 won. De Russin had ook een wildcard gekregen voor het WTA-toernooi van Birmingham, maar staat dus nog een tijdje aan de kant.

  Sjarapova, tegenwoordig de nummer 178 van de wereld, mikt op een terugkeer in Stanford, waar het WTA-toernooi op 31 juli begint.

  Sjarapova tennist sinds eind april weer

  Maria Sjarapova werd op de Australian Open van 2016 betrapt op het verboden product Meldonium. Sjarapova werd geschorst en vierde eind april haar terugkeer op het WTA-toernooi van Stuttgart.

  Sjarapova bereikte er de halve finales, maar viel daarna uit in Rome. De Russin kreeg ook geen wildcard van de organisatie van Roland Garros.